Fangstrapporter

blog-thumb1

Drivefiskeri efter torsk og sild. - 15-01-2018

      2018 er godt i gang, med nye udfordringer. Vi har været på vandet med Arresø og Havstrygeren, sådan lidt på skift og sammen. Fiskeriet har været af blandet kvalitet, gode og dårlige dage, men ingen dage uden fisk. 10-30-50 torsk pr. dag har været resultaterne de sidste 14 dage. Sild til Dem der ville fange dem, nogle enkelte sejer, 4-5 makrel og et par langer er der også kommet med hjem i fiskeposen. Generelt OK fiskeri efter Årstiden. 

    Drivefiskeri er den form for fiskeri, vi dyrker. Det går ud på at vi finder fiskepladser, hvor vi tror at chancerne er størst, for at alle har chance for at fange fisk. Båden Driver med strømmen og vinden og grejet skal vælges ud fra hvor hurtigt strømmen løber. Typisk kan man altid starte med Pirke i størrelse 150-200 gram, samt forfang i alle afskygninger. Er der sild i området, er det en klar fordel at fiske med silde/makrelforfang. Er der ingen vind eller kun lidt strøm, er den en fordel at fiske med mindre pirke. Fisker Du sild, så hiv dem langsomt op, så torsken har en chance for at få fat i dem. Eller lad dem blive dernede og vent på en evt. torsk. Torskene kan være i alle vandlag og der skal ledes efter dem. Ikke alle fanger de fisk de kommer efter, men hvis du fisker efter de fisk der er muligheder for på dagen, er chancerne for en god dag på Sundet størst.

    Vinterfiskeri er en udfordring i sig selv. Påklædningen skal være tip top. Varme fødder og varme i kroppen, er et krav for at turen bliver en fornøjelse. Surt at skulle sidde i skibets varmeste afkroge og kede sig, mens de andre står og fisker. Så Husk Varmt Tøj.

 Her renses der sild og torsk efter en ok dag på sundet. Der er ledige pladser alle dage.

                                HUSK FISKETEGNET / KNÆK OG BRÆK…


blog-thumb1

GODT NYTÅR !!! 2018 - 31-12-2017

                    GODT NYTÅR TIL ALLE !!!

   Der skal lyde et rigtigt Godt Nytår til alle, gamle som nye kunder. Vi håber at vi i det nye år, kan skaffe Jer nye gode fiskeoplevelser, plus en masse fisk i alle arter.

    De sidste dage i året, lykkedes det at gennemfører alle ture, uden aflysninger. Desværre var det ikke alle, der fangede det de kom efter, men chancerne var der. 3 dage med rimeligt fiskeri og torsk op til 5 kilo.  Den næstsidste dag i året, blev ramt af blæsevejr og blev lidt af en udfordring, hvor fiskeriet var svært og kun få torsk kom med hjem. Lidt søsyge, her og der, men alt i alt tror vi, at alle havde nogle gode fiskedage, med frisk luft og chancen for fisk.

    2018 håber vi på, at i møder friske op til nye fiskeoplevelser. Vi skal gøre hvad vi kan, for at finde frem til de største muligheder og fisk.

      KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET!!!

   P.S. FØRSTE TUR MED HAVSTRYGEREN PÅ TIRS. D. 2. JAN. 9-15.

  


blog-thumb1

Ledige pladser d. 29 og 31. - 27-12-2017

   Ledige pladser Fredag den 29. fra 12-17 og d. 31 fra 8-13. Ring Peter for nærmere info. Vi søger efter Torskene og i dag lykkedes det på turen fra 12-17.    (16 deltagere og 32 torsk), blev det til. Ikke store men brugbare fisk op til 3,5 kilo. Også en portion sild blev det til, så muligheder er der.

          Knæk og Bræk / husk fisketegnet …


blog-thumb1

Ledige Pladser / Jul og Nytår 2017 - 22-12-2017

     Glædelig Jul til alle. Gamle som nye kunder. Alle skal være velkomne også i det nye år. Der er stadig nogle ledige pladser at få, mellem Jul og Nytår. Du kan ringe til Peter på 20320724 og bestille din tur. Eller Du kan se på de Ledige Pladser, her på hjemmesiden, og se hvornår og hvilken båd der er plads på. Derefter ring til Peter og aftal tid og båd. Billedet over her er lidt nostalgi, men kan opleves de dage, hvor der er rigtig gang i den.

    Havstrygeren har været på Øresund, nogle gange, de sidste dage, med  godt resultat. Bedste dage med ca. 60 torsk til 18-20 fiskende og i størrelser op til knap 7 kilo. NOVAK her viser den største på 6,85 kg. (fin fisk). Der er ved at være rogn i torskene, så der skal passes godt på, når de renses. Der fiskes med små pirke og forfang, både på bunden og i mellem sildene. Pirke og kastestænger og linetykkelser på 0,40-0,60.

 DE ER DERUDE – TORSKENE – SÅ GLÆDELIG JUL

                               HUSK FISKETEGNET / KNÆK OG BRÆK . 

 


blog-thumb1

Ledige pladser / Jul og Nytår 2017. - 10-12-2017

       Der er rift om pladserne, til det forestående jule / nytårsfiskeri 2017. Der sejles fra Helsingør fra d, 27 til d. 30 dec. fra kl. 700-1200 og 12-1700. Den 31/12 sejles der fra kl. 0800-1300.

Det er nu, Du/I skal få taget jer sammen, til at komme op af den dybe lænestol, gribe telefonen og få bestilt en fisketur. Vi har stadig nogle af de billigste priser på fisketure i Danmark. Det er forfriskende at stå der, sammen med andre fiskekammerater, med det toptrimmede grej og tro på chancen, for at fange et par gode Nytårstorsk. Chancen er der og torskene er der. Børn, koner og kærester er der også plads til. Så hvorfor ikke en familietur.??

       Skulle der ikke være plads på den dag, du har udset dig til en tur. Er der også mulighed  for at komme ud inden jul. Ring til Peter 20320724 og hør nærmere.

            KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

Ledige pladser og Torsk - 06-12-2017

   Vi håber  at vejret i December kan arte sig, og at fiskeriet af sådan nogle dejlige torsk, kan finde vej til de Danske Lystfisker køkkener. Selvfangede fisk smager sku  da bedst. Tænk at fisk skal være så dyrt. Et godt stykke over 100 kr. pr. kilo. Så skal der ikke meget fisk til at dække omkostningerne på en fisketur. Selve glæden ved at fange sine egne fisk, overgår med flere længder, at gå til fiskehandleren og smide 200 -300 kr.  på disken og få noget blandet fisk med hjem. Frisk luft, samvær med andre ligesindede, og så chancen for at fisk med hjem til adskillige middage. Det er livet…

     Øverste billede t.v. viser ung dame med sine første 2 fine torsk, hun nogensinde har fanget. Stolt  og glad. Fiskekammeraten måtte nøjes med en mindre, men insisterede på at være med på billederne. ( lidt har osse ret)

    Der fiskes for tiden efter hvad Øresund byder på. Vi leder primært efter torsken og er der sild i vandet tager vi nogen af dem også. Havstrygeren har de seneste dage fanget mellem 25 og 65 torsk pr. tur. i størrelser op til godt 5 kilo.

    Der er ledige pladser stort set alle dage frem til Nytår. Hvis du skal på fisketur, kan du gå til de ledige pladser, andetsteds her på hjemmesiden og se hvornår og hvor der er plads. Siden bliver opdateret jævnligt. Ellers ring og hør nærmere på 20320724 (Peter hjælper  med information).

            KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET…

 


blog-thumb1

Torsk I December. - 28-11-2017

      Torsk og sild er de 2 arter, der fiskes efter i December. Nogle dage kan torskene træffes på bunden, andre dage fiskes der efter dem mellem sildene. Når der fiskes mellem sildene, bruges der væsentligt mindre pirke / blink end når der fiskes ved bunden. 60-150 gr. plus silde/makrelforfang ved  fiskeri mellem sildene. 100-300 gr. plus forfang, når der fiskes ved bunden, på vandybder over 20 meter. Man udvider sine fangstchancer betydeligt, når man har forfang monteret sammen med pirken. Torsken lever af at spise sild / krabber / orm / muslinger og hvad den ellers kan finde.  Derfor skal man prøve at efterligne og fiske med efterligninger eller den ægte vare på sit grej. Prøv at fiske med små sild / sildefiletter  og hvad torsken ellers lever af. Pirken må godt ligne en lille fisk og kan du ikke finde torsken ved bunden, søges der efter den i de andre vandlag. Fisker du monotont det samme sted en hel dag, er det næsten givet et dårligt resultat. Variation er vejen til en god fisketur. Prøv at fiske med forskellige grej sammensætninger. Lykkes det ikke alligevel, har du da prøvet, og finder du løsningen til en god fangst, skal det da prøves næste gang også.

      Der er masser af ledige pladser den næste tid også mellem Jul og Nytår.

                   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG DET VARIEREDE FISKERI.


blog-thumb1

Øresund i November - 17-11-2017

 Sild og torsk, enkelte makrel, sej og en fladfisk hist og her. Det er hvad November fiskeriet byder på, når vejret arter sig. Det varer ikke længe før vi måske osse kan få besøg af de lidt større torsk. De forgangne uger har vi fisket torsk op til godt 5 kilo og rimeligt med sild, når vi har vejret med os. Vi er jo i efteråret, hvor kraftige vinde huserer. Det generer jo noget i fiskeriet. Det er svært at forudsige om en dags fiskeri er bedre end en anden. Hver dag er en ny dag, hvor der er nye udfordringer og fiskeriet prøves de steder vi efter vejrforholdende, mener er de bedste. Vi kan ikke trylle fiskene op af vandet, men vi gør hvad vi kan for at finde de bedste steder. Prøv at fiske med forskellige størrelser pirke / forfang og sæt evt. madding, sildefiletter / strimler på krogen. Der fiskes i alle vanddybder. Fisken / torsken er ikke altid at træffe på bunden, specielt ikke når der er sild i farvandet. Lyt til skippers meldinger.

Der er god plads alle dage, så på med det fornuftige efterårs outfit og kom ud og nyd en gang frisk havluft, + måske en portion fisk af en eller anden slags…

KNÆK OG BRÆK  / HUSK FISKETEGNET OG MADDING…


blog-thumb1

Fladfisketur / 18-11-2017 - 07-11-2017

          Ny fladfisketur d. 18-11- 2017 med Arresø fra kl. 1200-1700. Ring for                                                              info på 20320724.                                                           Fiskeriet for tiden, er primært sild, blandet med lidt makrel, torsk og enkelte flotte sej. Vi havde Arresø og Havstrygeren på fladfisketur, med et rimeligt resultat. fra 5-15 flade pr. mand i størrelser op til knap kiloet. Fiskeriet varierer meget fra dag til dag, alt efter vind og vejr. 

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG DET GODE HUMØR.


blog-thumb1

Ændring af Fladfisketur - 26-10-2017

      Fladfisketuren d. 4 nov. med Arresø fra 12-17oo er ændret til dagen efter d. 5 nov. også 12-1700. Ring for pladsbestilling på 20320724…

KNÆK OG BRÆK / HUSK KASTESTANGEN OG FISKETEGNET…