Fangstrapporter

blog-thumb1

INFO OMKRING SEJLADS LØRDAG – SØNDAGE FRA 27. NOV. - 21-11-2021

Den mørke tid for vinteren er sat ind, og fra lørdag den 27 november og ind i det nye år sejles der ture fra 0800-1400 på lørdag -søndage.
I jule ugen dog stadig 2 ture fra 0700 – 1150 og 1200 til mørket sætter ind..
Der må stadig fanges 5 torsk pr. person frem til 1 Januar. Ring til Peter for yderligere INFO og pladsbestilling 20320724.
Fiskeriet er stadig baseret på hovedsageligt sild og nogle dage også en del torsk og nogle makrel her og der.
Der er Ledige pladser stort set alle dage også mellem JUL OG NYTÅR.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG SILDEFORFANG…


blog-thumb1

Fiskeri i November 2021 - 01-11-2021

Sildene er stadig det bedste fiskeri vi kan tilbyde vore kunder, her i November. De sidste dage er der dukket torsk op mellem sildene op til knapt 3 kilo. Enkelte makrel ser vi også i ny og næ.
November er stadig en sildemåned, hvor vi håber der kommer lidt mere gang i torskene. Der må stadig fanges 5 torsk pr. mand pr. dag indtil 31/12-2021.
Vi prøver også fiskeriet efter fladfiskene på udvalgte dage. Hvis det er noget for dig / Jer, så ring til Peter 20320724 og hør nærmere om at starte en fladfisketur.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

Fladfisketur og sildenyt - 20-10-2021

Arresø har fladfisketur på søndag d. 24 oktober fre 0700-1200. god plads
havstrygeren havde i dag fladfisketur med Helsingør Pensionistforening, med et nogenlunde tåleligt resultat. Lige ved 100 flade til 13 deltagere af den ældre årgang. De største fladfisk i omegnen af 700 til 900 gram.
Sildeturene kaster stadig enkelte makrel og torsk af sig, men det er klart sildene der er i overtal. Vejret er alt afgørende for dagens fiskeri.
VI SES DERUDE HVOR DET FOREGÅR / NEMLIG PÅ ØRESUND

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

STORE FLOTTE SILD I ØRESUND - 06-09-2021

Skal du have Sild til at lægge i salt eller krydderlage, er det netop nu der er gode muligheder for at kunne fiske sig en god krukke sild til Søndagsfrokosten / Julefokosten. Størrelsen af silden er af fineste klasse og går sig også fint til at ryge, Stegte sild i eddike og løg/ rollmops.
Mulighederne er mange.
Der kan hentes mange gode opskrifter på nettet og netop nu er sildene i topklasse. Vi fisker primært efter sildene, og går ikke af vejen for at fange både torsk og makrel, hvis de dukker op på forfangene.
I dag havde vi på Havstrygeren og Arresø lagt kursen til Kobberværket på Svenskekysten. Efter en halv times sejlads, nåede vi frem til destinationen og kunne fra første dyp, registrere de første superflotte sild i kurvene. Mange af dem over 200 gram pr. stk.
Arresø lagde hårdt ud med en flok makreller, men hurtigt fandt også hans kunder ud af at der var mange af de flotte sild ved bunden. Bedst fangende havde vel godt over 100 af slagsen, plus enkelte torsk.
Der er mange ledige pladser stort set alle dage. Kig under ledige pladser, eller ring Peter for INFO / pladsbestilling. 20320724.

P.S. Husk Arresø har specialture efter makrel (ring for Info hos Peter.)

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

TUNFISK PÅ KROGEN I ØRESUND. - 25-08-2021

Det er da noget af en oplevelse, som en af vore kære kunder fik i går, på makrelturen. Bedst som alt åndede fred og idyl, med fiskeri af en god del makreller på Arresø, skete det pludseligt at en kæmpe TUN kom springende op af vandet, tæt på Arresø, med FINN Skrald`s makrel i munden. Den ruskede voldsomt i Finn`s fiskepind, der jo havde makrellen på og forsvandt i dybet med makrellen og Finn stod chokeret, en oplevelse rigere. Vi tror nok at Finns blodtryk var oppe at ringe i nogle minutter. En del vidner var der til hændelsen, så det ikke bare endte som en fiskehistorie. Der blev nok sludret en del om den oplevelse på vej hjem, efter en i øvrigt ganske god makreltur, med masser af makrel..
Her skal vi lige gøre opmærksom på, at der er flere makrelture både på Søndag og den 1. september med Arresø. Ring til Peter for INFO på 20320724.

P:S: I får lige det næste billede af de forskellige fiskearter der også kan fanges i Øresund. Her ses Hvillingen. En fætter til Torsken, der ikke bliver særlig stor. (dansk rekord er omkring 1,7 kilo). Denne på billede vejer næsten 800 gram, og der er ikke mindstemål og fangstbegrænsning på denne art. ( havet
s kylling bliver den kaldt af erhvervsfiskerne). God spisefisk.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

SILDENE ER KOMMET TIL ØRESUND - 22-08-2021

Der er sild i Øresund hele året rundt. Men det er ikke lige let at fange eller finde dem. Størrelsen varierer og om sommeren er det praktisk taget umuligt at fange dem. Det kan ikke svare sig at fiske efter dem hele sommeren. Men nu er det ganske vist. Sildene er ved at være der. I størrelser, der er værd at have med at gøre. I dag havde vi på Havstrygeren indledt dagen med at lede efter nogle torsk, uden held.
Fiskeriet blev lagt til den svenske side af Øresund. Her skulle der vise sig rimelige mængder af flotte store sild. Skipper skulle lige afprøve sin fiskestang, med nogle få dyp. 11 fine flotte sild på nogle få minutter. Andre af deltagerne, syntes sildene var så flotte at der blev fyldt i køleboksene. Enkelte af deltagerne fangede vel rundt 50 af slagsen plus enkelte torsk og makrel.
De næste måneder er fiskeriet af torsk og makrel, primært mellem sildene, med pirke og forfang i størrelser mellem 75-200 gram og forfang.. Vi forventer at fiskeriet af torsk og makrel kommer til at bliver bedre og bedre, når sildene for lov til at brede sig mere og mere. Året sildesæson starter fra nu af og strækker sig formentligt frem til ved juletid eller længere. Det må tiden vise..
Bestil tid til dine sildeture nu og find grejet frem. Vejret kan jo altid sætte en kæp i hjulet for fiskeriet, men vi prøver altid at få det bedste ud af dagen….
Husk at Arresø har specialture efter makrel. Ring Peter for INFO om disse ture på 20320724 eller kig under ledige pladser her på hjemmesiden.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KØLETASKEN…..


blog-thumb1

Stadig ingen sild…. men godt med makrel - 15-08-2021

Den sidste uge er gået med fiskeri af til tider mange makrel. Nogle ture godt med torsk og sej.. Plus enkelt tur med Hvidovre Sport, hvor vi fangede op i mod 350 flade på 4 timer.
Sildene er ikke kommet endnu og dem der er her, har ikke just størrelsen med sig. Vi må vente med tålmodighed. Vi fisker efter makrel, torsk og sej, når chancen byder sig.
Arresø fisker målrettet efter makrel på visse dage (specialtur Ring 20320724 for info.)
Havstrygeren sejler alm. drivefisketure efter både makrel, torsk og sej.
Der er rimeligt godt gang i makrellerne og nogle ture giver godt med torsk og sej. Selvfølgelig er der dage, hvor fiskeriet driller, men vi bestræber os på atfå så meget fisk ud af det som muligt.
Vi fisker for tiden inde over det lave vand, mellem 10 og 20 meter. Så husk det lette grej til makrellerne, torskene og sejen. Blink / pirke i str 60-150 fram plus makrelforfang..

P.S. Mange kender ikke forskel på fiskene, så efter følgende sætter vi et billede på, ved hvert opslag. Vi starter med fjæsingen, som er flot og farverig, men lige så giftig som en hugorm, at stikke sig på. Er uheldet ude søger du omgående hjælp hos besætningen på båden eller finder noget 42 grader varmt vand og putter fingrene / hænderne i så længe som muligt..
Er du I land søger du hjælp hos lægerne.
Lad være med at røre den andet end med en god lang tang.
Det er en god spisefisk, hvis man kan fange dem store nok.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

JULI MÅNEDS FISKERI 2021 - 10-07-2021

Vi fisker efter årstidens fisk, som er Torsk, fladfisk, Makrel, Hvilling og sporadiske forekomster af sild. Kig under de ledige pladser her på hjemmesiden eller ring Peter 20320724 for Info.
De sidste fladfisketure har været ganske gode, med fangst af op til 20-30 flade til de bedst fangende.
Nogle ture giver fint torskefiskeri, andre med fiskeri af både makrel og hvilling. Der er ledige pladser stort set alle dage.
ARRESØ har Makreltur lørdag d. 24 Juli fra 0700-1200. Ring også her for yderligere info.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG GREJ TIL BLANDET FISKERI.


blog-thumb1

FISKERIET I MAJ 2021 - 12-05-2021

Hornfiskeriet her i Maj har været og er ikke særlig godt for vores vedkommende. Skiftende vindretninger og Hornfiskenes løbebaner har ikke rigtig spillet sammen. Mange vil hellere fange torsk, så det er det vi bygger turene på. Resultaterne udi torskefiskeriet, har heller ikke stået mål med forventningerne. Enkelte dage med ok fiskeri af torsk har der været, men ikke optimalt.
Havstrygeren havde den første egentlige fladfisketur i går med Hvidovre Sport, Hvor resultatet blev en rigtig god aftentur på 4 timer. Der blev i landbragt ca. 250 af de flade. de 2 største, en slethvar på 720 gram og en rødspætte på 800 gr. De bedst fangende havde 12-15 flade i posen ved ankomst til havnen.
Vi forsøger nok i nærmeste fremtid at fiske efter de flade, når resultaterne af torskefiskeriet ikke står mål med forventningerne. Så husk at have diverse fladfiskeforfang med i grejkassen, hvis vi kaster os over fladfiskeriet. Det kræver jo selvfølgeligt at vi kan skaffe orm, sådan lige her og nu på turen.
Det problem prøver vi at løse på dagens fiskeri.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG FLADFISKEFORFANG…


blog-thumb1

HORNFISK OG TORSK - 02-05-2021

I dag den 2. Maj Fik vi så den første reelle Hornfisketur, med omkring 75 Hornfisk på et par timers effektivt fiskeri. Ikke alle kunne finde melodien når de langnæbbede grønbenede hurtigsvømmere, skulle fanges.
Bedste mand havde vel omkring 10-12 stk. af slagsen i kurven, men også flere førstegangs fiskere kunne prale med deres første Hornfisk på krogen og i kurven.
Nogle dage lykkes det at få fanget ok med Torsk. I går havde Arresø og Havstrygeren lagt kursen til fiskeriet, et stykke nord for Hven, hvor Arresø kunne prale af fine træk med torsk i kurvene. Mens vi på Havstrygeren kunne ligge og kigge på og fange lidt af smulerne. Blandt andet denne fine torsk til Jonathan på 4,4 kilo. Et par af deltagerne fangede dog en 5-6 torsk hver, så helt tomt var det dog ikke.
Vi prøver igen i morgen såååååhhhhh.
KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KASTESTANGEN