Fangstrapporter

blog-thumb1

Forårs fiskeri - 09-03-2018

 Pensionist Henning med et drømmedyp. 3 pæne stegetorsk og en fin sej. Høker Rene hjælper med at fremvise fangsten. Henning, der jo blev lidt træt af den seje kamp, gik en tur i kabyssen, for at slappe lidt af med en kop kaffe. Som Henning sagde : Nu har jeg jo fanget kvoten for i dag. Det endte dog med at Henning fiskede videre og delte torsk rundt, til dem der ikke fangede deres 3 torsk. Det er nemlig ikke forbudt. Pensionist Henning og de andre havde en god dag på Sundet, Hvor alle havde fisk med hjem.

      Der er jo dage, hvor fiskeriet driller. Her gælder det om at få afprøvet alt hvad der findes i fiskekassen. Forfang / pirke og farver. Husk at hvis du fanger sild, er de et godt alternativ til fiskeriet. Sildestrimler er nogle dage, ganske gode at fiske torsk med. Husk det skal være sildestrimler og ikke sildestykker. Spørg besætningen om hvordan og prøv det. Så hvis du fanger sild, så gem dem til madding eller påskefrokosten. Andre former for madding kan også bruges. Orm / svinelever / kyllingehjerter / muslinger (ikke kogte) / Skalrejer. Torsk spiser små krabber, så listen er lang. Husk når du fisker med madding, brug forfang og kroge der er beregnet til det. Enkeltkroge i forskellige størrelser og et par fladfiskeforfang, er gode at have i fiskekassen.

       KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET…


blog-thumb1

Marts Fiskeri 2018 - 03-03-2018

De er der endnu, Sildene og Torskene.

     Skal der bruges en portion sild til påskebordet, er det nok nu de skal fiskes, mens det kan lade sig gøre. Det varer nok ikke længe før silden forlader Øresund og bliver væk indtil August. Torskene er der jo stadig og kan fiskes med blandede resultater i hele Marts måned. 

Kulden, der jo har plaget os lidt her den sidste tid, ser ud til at forlade os for denne gang. Sommer er det jo ikke blevet endnu, så det er bedst med fornuftig påklædning, et stykke tid endnu. Torsk op til 6 kg plus en del mindre har fundet vej til middagsbordene. De bedste dage, har næsten alle fanget 3 torsk, plus en portion friske sildebasser.

   Vi håber at Marts fortsætter, hvor februar sluttede med godt vejr og fisk i kurvene…

                   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET..


blog-thumb1

Kulde og Lystfiskeri - 26-02-2018

        Der er Sibirisk kulde over Danmark, melder vejrprofeterne om. Det kan godt være det kommer derovre fra, men når det overskrider vores grænser, bliver det til ganske almindelig Dansk kulde. Men koldt er det da. Og man skal da tage sine forholdsregler, når man skal ud og fiske. Der skal tænkes lidt over sammensætning af hvor meget tøj man egentlig skal have på til en fisketur, på 5-6-7 timer.  Man står jo stille på båden længe ad gangen, uden megen bevægelse. Her kan man godt blive kold på rimelig kort tid, hvis man ikke har den den rette påklædning og ikke bevæger sig meget i løbet af turen. Gå rundt når der sejles og hold på den indre varme. på hænder og ikke mindst fødderne. En fornuftig hue og et halstørklæde hører sig til + plus et par ekstra vanter til at skifte med. Heldragter er klart supergode.

       Fiskeriet byder også på udfordringerne. Brug fiskestænger med store øjer så linen løber let igennem. Flettede liner trækker meget vand op gennem øjerne, der fryser til is og isklumper, der ustandselig skal bankes af og tøes op.  Multihjul med lineførere er også gode til at samle på frysene vand. Så Hjul uden lineførere er at fortrække. Fastspolehjul kaster vandet af sig, når man hiver op , så de giver de mindste problemer.

       Der fiskes for tiden primært efter torsk, plus en smule sild hvis torskene er svære at fange. Ganske få dage har det været svært med torskene og mange af turene, har da været ganske gode, hvor de fleste har haft de 3 torsk med hjem, som reglerne foreskriver. Husk at du godt må fange alle de fisk du kan, og så dele dem med dine fiskekammerater på hjemturen. Husk også mindstemål på torsk er 35 cm. i Øresund og at du godt må fange dem meget større.

          KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

Torsk og Sild - 12-02-2018

 Begge arter, kan stadig fiskes i gode mængder. Vi satser mest på torskene, men er det svært med fangsterne af torsk, fisker vi mellem silden, for at se om torskene findes der. Drivefiskeri er den form for fiskeri vi dyrker, med pirke fra 75- 200 gram og kraftige silde-makrelforfang eller torskeforfang med små gummidyr på.

Se  efter på de ledige pladser, (her på hjemmesiden) om der er plads på din næste fisketur, eller ring Peter for information : 20320724.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET / DEN FRISKE LUFT VENTER…


blog-thumb1

Øresund lige nu - 06-02-2018

      Ok fiskeri af torsk for tiden. Havstrygeren og Arresø har været på Øresund og har fisket Torsk og sild. De fleste dage med gode resultater. I snit 2-3 torsk pr.mand pr. tur er ikke umuligt.

Mandag havde Havstrygeren fisketur med  Helsingør Pensionistforening, med et godt resultat af ca. 55 torsk til 24 deltagere. I dag tirsdag havde vi 20 deltagere,  der hjembragte næsten 50 torsk og noget sild. Største torsk op til 4 kilo. Enkelte sejer og nogle hvillinger blev det også til.

        Du kan finde oplysninger om ledige pladser på denne hjemmeside under (ledige pladser) eller ring Peter 20320724,  for yderligere info og bestilling.

                                   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

Store torsk og små torsk - 30-01-2018

    Skal man ud og fiske efter store torsk (over 10 kilo) skal man regne med, måske slet ikke at fange nogen. De er sjældne. Der imod, hvis man kan nøjes med nogen mindre torsk, er chancerne selvfølgelig noget større. Fiskene springer jo ikke selv op af havet. Der skal ydes en indsats og der fiskes med mange kombinationer af grej, pirke, forfang,  og farver. Fiskeri på bunden og i de mellemste vandlag. Fiskeriet skifter fra dag til dag. Den ene dag fanges der flest torsk ved bunden og andre dage skal der fiskes mellem sildene og et stykke over bunden. Vi leder efter de bedste fiskepladser hver dag. Vejret spiller jo altid en rolle og styrer jo til dels osse fiskeriet. Derfor hav grej med til dybt og lavt vand.

    Der er ledige pladser alle dage…   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG VARME SOKKER / VANTER.


blog-thumb1

Drivefiskeri efter torsk og sild. - 15-01-2018

      2018 er godt i gang, med nye udfordringer. Vi har været på vandet med Arresø og Havstrygeren, sådan lidt på skift og sammen. Fiskeriet har været af blandet kvalitet, gode og dårlige dage, men ingen dage uden fisk. 10-30-50 torsk pr. dag har været resultaterne de sidste 14 dage. Sild til Dem der ville fange dem, nogle enkelte sejer, 4-5 makrel og et par langer er der også kommet med hjem i fiskeposen. Generelt OK fiskeri efter Årstiden. 

    Drivefiskeri er den form for fiskeri, vi dyrker. Det går ud på at vi finder fiskepladser, hvor vi tror at chancerne er størst, for at alle har chance for at fange fisk. Båden Driver med strømmen og vinden og grejet skal vælges ud fra hvor hurtigt strømmen løber. Typisk kan man altid starte med Pirke i størrelse 150-200 gram, samt forfang i alle afskygninger. Er der sild i området, er det en klar fordel at fiske med silde/makrelforfang. Er der ingen vind eller kun lidt strøm, er den en fordel at fiske med mindre pirke. Fisker Du sild, så hiv dem langsomt op, så torsken har en chance for at få fat i dem. Eller lad dem blive dernede og vent på en evt. torsk. Torskene kan være i alle vandlag og der skal ledes efter dem. Ikke alle fanger de fisk de kommer efter, men hvis du fisker efter de fisk der er muligheder for på dagen, er chancerne for en god dag på Sundet størst.

    Vinterfiskeri er en udfordring i sig selv. Påklædningen skal være tip top. Varme fødder og varme i kroppen, er et krav for at turen bliver en fornøjelse. Surt at skulle sidde i skibets varmeste afkroge og kede sig, mens de andre står og fisker. Så Husk Varmt Tøj.

 Her renses der sild og torsk efter en ok dag på sundet. Der er ledige pladser alle dage.

                                HUSK FISKETEGNET / KNÆK OG BRÆK…


blog-thumb1

GODT NYTÅR !!! 2018 - 31-12-2017

                    GODT NYTÅR TIL ALLE !!!

   Der skal lyde et rigtigt Godt Nytår til alle, gamle som nye kunder. Vi håber at vi i det nye år, kan skaffe Jer nye gode fiskeoplevelser, plus en masse fisk i alle arter.

    De sidste dage i året, lykkedes det at gennemfører alle ture, uden aflysninger. Desværre var det ikke alle, der fangede det de kom efter, men chancerne var der. 3 dage med rimeligt fiskeri og torsk op til 5 kilo.  Den næstsidste dag i året, blev ramt af blæsevejr og blev lidt af en udfordring, hvor fiskeriet var svært og kun få torsk kom med hjem. Lidt søsyge, her og der, men alt i alt tror vi, at alle havde nogle gode fiskedage, med frisk luft og chancen for fisk.

    2018 håber vi på, at i møder friske op til nye fiskeoplevelser. Vi skal gøre hvad vi kan, for at finde frem til de største muligheder og fisk.

      KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET!!!

   P.S. FØRSTE TUR MED HAVSTRYGEREN PÅ TIRS. D. 2. JAN. 9-15.

  


blog-thumb1

Ledige pladser d. 29 og 31. - 27-12-2017

   Ledige pladser Fredag den 29. fra 12-17 og d. 31 fra 8-13. Ring Peter for nærmere info. Vi søger efter Torskene og i dag lykkedes det på turen fra 12-17.    (16 deltagere og 32 torsk), blev det til. Ikke store men brugbare fisk op til 3,5 kilo. Også en portion sild blev det til, så muligheder er der.

          Knæk og Bræk / husk fisketegnet …


blog-thumb1

Ledige Pladser / Jul og Nytår 2017 - 22-12-2017

     Glædelig Jul til alle. Gamle som nye kunder. Alle skal være velkomne også i det nye år. Der er stadig nogle ledige pladser at få, mellem Jul og Nytår. Du kan ringe til Peter på 20320724 og bestille din tur. Eller Du kan se på de Ledige Pladser, her på hjemmesiden, og se hvornår og hvilken båd der er plads på. Derefter ring til Peter og aftal tid og båd. Billedet over her er lidt nostalgi, men kan opleves de dage, hvor der er rigtig gang i den.

    Havstrygeren har været på Øresund, nogle gange, de sidste dage, med  godt resultat. Bedste dage med ca. 60 torsk til 18-20 fiskende og i størrelser op til knap 7 kilo. NOVAK her viser den største på 6,85 kg. (fin fisk). Der er ved at være rogn i torskene, så der skal passes godt på, når de renses. Der fiskes med små pirke og forfang, både på bunden og i mellem sildene. Pirke og kastestænger og linetykkelser på 0,40-0,60.

 DE ER DERUDE – TORSKENE – SÅ GLÆDELIG JUL

                               HUSK FISKETEGNET / KNÆK OG BRÆK .