Fangstrapporter

blog-thumb1

HORNFISK OG TORSK - 02-05-2021

I dag den 2. Maj Fik vi så den første reelle Hornfisketur, med omkring 75 Hornfisk på et par timers effektivt fiskeri. Ikke alle kunne finde melodien når de langnæbbede grønbenede hurtigsvømmere, skulle fanges.
Bedste mand havde vel omkring 10-12 stk. af slagsen i kurven, men også flere førstegangs fiskere kunne prale med deres første Hornfisk på krogen og i kurven.
Nogle dage lykkes det at få fanget ok med Torsk. I går havde Arresø og Havstrygeren lagt kursen til fiskeriet, et stykke nord for Hven, hvor Arresø kunne prale af fine træk med torsk i kurvene. Mens vi på Havstrygeren kunne ligge og kigge på og fange lidt af smulerne. Blandt andet denne fine torsk til Jonathan på 4,4 kilo. Et par af deltagerne fangede dog en 5-6 torsk hver, så helt tomt var det dog ikke.
Vi prøver igen i morgen såååååhhhhh.
KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KASTESTANGEN


blog-thumb1

COMBI TURE I MAJ - 27-04-2021

Fladfisketure / Hornfisketure og Torsketure. Vi prøver i Maj at combinere turene, så vi nogle dage fisker både efter hornfisk og torsk. Andre dage bliver det fladfisk og hornfisk. Dagens vejrudsigt vil vise mulighederne ud fra erfaring fra tidligere års fiskeri. Du / I er velkomne til at ringe Peter 20320724 og forhøre sig om muligheden for disse combinations ture eller f.eks starte en tur efter fladfisk som Heldagstur. Fiskeriet efter torsk er meget svingende, så derfor prøver vi at fiske efter flere arter på samme dag / tur.
Det kræver så at Du / I har det rette grej med til disse ture. Som udgangspunkt er Pirkestangen til brug efter torsk. En let pirkestang kan med fordel bruges til både torsk og fladfisk.
Når det gælder ture efter hornfisk og fladfisk er det bedste valg, kastestangen, med passende blink / småpirke plus ophængere til hornfisk og passende fladfiskeforfang med perler og synk på omkring 100 gram, så man kan holde bunden. Få yderligere info når du kommer på båden. Husk der findes ikke dumme spørgsmål og vi svarer gerne på det meste igen og igen plus gode råd til fiskeriet…

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET….


blog-thumb1

FISKERIET I APRIL - 30-03-2021

Her i April, glæder vi os til at vi igen må fange op til 5 torsk pr. mand pr. dag. Vi prøver ihærdigt at fange så mange torsk som muligt. Bare det at få noget på krogen, er vel det det handler om når fiskestangen skal svinges og testes.
Fra midt i April er der mulighed for at Hornfisken indfinder sig i de Danske farvande. Disse skal udfordres med kastegrejet, hvor der fiskes i de øverste vandlag, med det lette grej. Vi venter med spænding på de første meldinger om disse hurtigløbere, som hornfisken jo er.
Det bliver vel også tid til at fladfiskene bliver nemmere at fange. Vi ser på mulighederne for at slå en fladfisketur op i ny og næ. Se under de ledige pladser eller ring til Peter og hør om muligheden for fladfisketure. (20320724)

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET / HOLD AFSTAND.


blog-thumb1

BEGRÆNSET ÅBNING AF SEJLADSEN - 15-03-2021

Da vi efter gentagne forsøg hos diverse myndigheder, har spurgt til muligheden for at vi lystfiskere kunne komme i gang. Corona Hotline informerede os om, at vi lystfiskerbåde, kunne starte sejlads med op til max 25 personer i alt incl. besætning. Hurra for det, men vi overholder jo selvfølgelig gældende regler med afstand til hinanden. Der må MAX være 5 personer samlet under dæk og der kan købes mundbind på bådene.
Vi er derfor kommet nogenlunde i gang og har sejlet nogle ture, hvor vi har fisket rimeligt godt med torsk op til mellem 3 og 4 kilo. Enkelte fladfisk, sej og et par langer er det også blevet til.
Kig under de ledige pladser her på hjemmesiden og se hvornår der er ledigt til din næste tur på Øresund. Ring til Peter for yderligere information 20320724…

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET DET GODE HELBRED


blog-thumb1

GODT NYTÅR - 30-12-2020

En sidste 2020 fiske hilsen og et RIGTIGT GODT NYTÅR TIL ALLE JER,
derude i det ganske land.
Med alle 3 både på vandet i dag (Øresund). Kunne vi med et rigtigt godt resultat til alle deltagere. Hvilket jo vil sige, max 8 gæster pr. båd, sige godt nytår til dem.
Arresø og Antares meldte om rimeligt godt torskefiskeri og Havstrygeren kunne melde om et godt fiskeri af en hel del sejer i 1-2 kilos klassen.
Største torsk blev på rundt 3 kilo, så den næstsidste dag på året blev en god oplevelse for alle deltagere.
Må 2021 blive det år hvor vi alle kan mødes uden at skulle passe på hvad og hvor tæt vi er på hinanden.
Billedet viser Emil med 2 fine sej på ca 1,5 kilo.

GODT NYTÅR TIL ALLE / KNÆK OG BRÆK…


blog-thumb1

GOD JUL TIL ALLE. - 17-12-2020

Fiske information, har vi desværre ikke så meget af for tiden. Men en RIGTIG GOD JUL kan vi da i hvert fald sende til Jer alle derude i mørket..
Mørkt og træls med alt det smitte. Vi må gøre en indsats der kan få det Corona -monster til at fordufte. Vi vil jo så gerne dyrke vores hobby, med en masse gode fisketimer og oplevelser på havet ( Øresund). Så længe , HAM CORONA hærger i samfundet, ligger vi stort set stille. Enkelte ture med 8 personer er det dog blevet til. Forsamlingsforbuddet tillader ikke at vi må være mere end 10 i alt 8+2 til at sejle båden. Er der nogen der brænder efter at komme ud at fiske, kan det lade sig gøre at leje en hel båd for 4500 kr. i 6 timer. vi sejler ikke ikke med løs tilmelding, men kun leje af hele skibet, med max 8 personer.
Ring til Peter for INFO på 20320724 og få en sludder med ham.

PAS NU GODT PÅ HINANDEN OG UNDGÅ SMITTE. Overhold nu de retnings linjer der givet fra myndighederne og lad os komme igang med det vi syntes er det skønneste i verden, vores Hobby.

PØJ-PØJ-PØJ DERUDE OG EN RIGTIG GLÆDELIG JUL-


blog-thumb1

MANGE SILD / ØRESUND - 10-10-2020

Der er mange sild at fange til middagsbordene for tiden. De bedste fanger 200.- 300 af slagsen på dagsbasis. Mange af dem er fine flotte størrelser på 150-300 gram, der kan bruges både til at ryge, grille, stege, lægge til krydder eller saltsild. listen er lang. Søg opskrifter på nettet .
Torskene og makrellen er sjældne nu om dage, men vi håber der kommer mere gang i torskene den næste tid.
Vi har en Fladfisketur med Havstrygeren den 18 Oktober, hvor vi prøver at fravriste Øresund både Skrubber , Isinger og Rødspætter. Tilmelding hos Peter på 20320724. hvis du selv skaffer orm / madding bedes fortælle dette ved bestilling af pladser.
Husk at bådene sejler fra Helsingør og der er ledige pladser stort set alle dage. Se her på hjemmesiden under ledige pladser.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

SILDETID I ØRESUND - 30-09-2020

Sildende har overtaget Øresund for tiden, med enkelte indslag af torsk, hvilling og makrel. Tunfiskene hopper og springer stadig derude på sundet. Store Tunfisk har terroriseret de Øresundske vande, i de sidste måneder, hvor de har jagtet både makrel og sild. Imponerende store fisk i 200-300 kilos klassen, har brudt vandoverfladen adskillige gange hver dag i hele sidste uge. Glæde og overraskelse over at se disse store dyr, være gæster i vore farvande.
Men som sagt det er sildetid. Alle kan være med, unge som ældre. Kun vejret kan sætte en stopper for en god fisketur.
Bestil tid hos Peter på 20320724. Ledige pladser stort set alle dage.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG SILDEGREJET…


blog-thumb1

Silde og makreltid i september. 2020 - 26-08-2020

Velkommen til alle nye deltagere, her på vores hjemmeside. Vi skriver her om de aktuelle nyheder om vores gøren og laden udi fiskeriet.
Andetsteds her på hjemmesiden, kan I se årets gang og fiskeri, efter årstidens fisk. Sild i efteråret / Hornfisk i april/ maj / makrelfiskeri fra midt juni og hele efteråret. Torsk findes i Øresund hele Året i større eller mindre grad. Vejr og vind styrer fiskeriet gennem året. Der findes jo som altid super duper gode fiskedage, dage hvor fiskeriet går godt men ikke prangende og så nogle dage hvor fiskene absolut ikke er i bidehumør. Ingen dage er ens på Øresund. Vejret og strømme skifter fra den ene dag til den anden.
I disse dage fisker vi efter makrel, sild og de torsk der kommer forbi. De gode makrelture giver op til 10-20-30-40 makreller pr. mand. Andre ture har givet en god portion sild og torsk her og der. Der bestilles pladser hos Peter på 20320724 og se efter ledige pladser her på hjemmesiden, under ledige pladser..
KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG MAKRELGREJET


blog-thumb1

SILDETID, MED MAKREL OG TORSK - 21-08-2020

Sildetid fra nu af og de næste måneder. Havstrygeren og Antares sejler primært efter og dyrker drivefiskeri i sildestimerne. I disse sildestimer, træffes også både makrel og torsk.
Arresø er indrettet til at fiske, på udvalgte datoer, målrettet efter makrel. Der lægges duftspor ud og fiskes med småt grej, prop, special forfang og silde strimler. Hør Skipper og besætning om tips og tricks. Pirkegrej duer ikke til dette fiskeri. Her på hjemmesiden kigger du under ledige pladser. scroller ned over sejladsplanen og finder de datoer, hvor der står makreltur. Ring derefter til Peter og meld dig til.
Det gælder også til de alkmindelige drivefisketure TLF: 20320724.
Sildene er her , makrellerne er her, og torskene har været her hele tiden.
VI STARTER FLAD FISKETURE OP HER PÅ HJEMMESIDEN. Ligeledes under de ledige pladser, Hold øje der og se efter fladfisketure.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET. OG DET LETTE GREJ TIL MAKRELFISKERIET…

P.S. Arresø har Makreltur d. 23. aug. 1200-1700 Ring peter og hør om pladser….