Fangstrapporter

blog-thumb1

Øresund I September - 04-09-2018

SILD, TORSK, MAKREL. Enkelte sej, hvillinger, plus en fladfisk hist og pist. Øresund giver de fleste dage, godt med fisk. Sildene er i overtal, men der bliver fanget både torsk og makrel i blandede mængder og størrelser, hver dag. 

   Rolige vindforhold den næste tid, skaber mulighed for den gode fisketur, hvor mulighederne for en god portion blandet fisk er til stede.

   Der er stadig ledige pladser at få hver dag. Ring for info, eller se her på hjemmesiden under rubrikken LEDIGE PLADSER. 

                         KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET…


blog-thumb1

Sild, Torsk og Makrel - 22-08-2018

 Ind i mellem ser ekkoloddet sådan ud. Fyldt med sild. Dernede imellem, kan der fiskes både torsk og makrel. Havstrygeren havde en god dag med makreller og godt torskefiskeri. Omkring 150 makrel til 15 fiskende plus 70 torsk. Såh de venter derude, de andre fisk og der er god plads næsten alle dage. Ring og hør for info…

    KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET .


blog-thumb1

SILDEN ER I ØRESUND. - 17-08-2018

   Arresø kan melde om rigtigt godt silde og torskefiskeri i de sidste dage.

Nede omkring i det dybe omkring Hven ( Ø i Øresund)  er der ved at indfinde sig mængder med sild og torsk. Ring og bestil din næste fisketur. Fiskeri for alle 20320724.   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

Sildetid + torsk + makrel. - 11-08-2018

Ekkoloddet kan meget vel se sådan ud i nær fremtid. Med masser af sild + torsk og makrel som følgesvende. Sild er jo mad for mange forskellige slags fisk. Torsk og makrel er 2 af dem, der svømmer rundt mellem sildene og udser sig et passende måltid. Her er det så at lystfiskeren skal bruge grej der imiterer det som torsken og makrellen er ude efter. Små silde lignende pirke 75-200 gram og passende silde og makrelforfang. Der fiskes nedefter i vandsøjlen, i alle vandlag indtil silden er nået, derefter trækkes der langsomt op, med sild på krogene, i håb om at torsk og makrel finder vej til dette indbydende måltid. Makrellen spiser nok ikke hele store sild, men kan fristes af sildestrimler på krogene. Der fiskes makrel, typisk i de øverste vandlag, i dybder fra 5-15 meter, eller lige over sildene.

De næste 3 måneder, er det højsæson for silde -torske og makrelfiskeri, så ring og bestil din tur i god tid.

Arresø prøver på udvalgte dage i sæsonnen at fiske mere målrettet efter makrel, hvor der bliver lagt duftspor ud med den såkaldte Chum- maskinen (fiskehakker). Der fiskes ikke efter torsk på disse ture. Ring for Info.  20320724.

    KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG SILDESTANGEN.


blog-thumb1

Makrelfiskeri på Øresund… - 04-08-2018

De er derude, makrellerne, i Øresund. Vi fanger dem stort set hver dag. Antares, Havstrygeren og Arresø har været på sundet i dag. Antallet af makrel fanget på alle 3 både har vi optalt til ca. 80 stk. Vi delte os, så 1 båd fiskede nord for færgeruten, ved Helsingør. Den anden båd, syd for færgeruten og den sidste, ved Hven. Arresø prøvede at fiske med den nye forfodringsmaskine, hvor der blev fodret med sildestykker, hakket op med den såkaldte CHUM-maskine. Et duftspor bliver lagt omkring skibet, hvorved makrellen skulle blive lokket tættere til båden. Her er det så lystfiskerens lod, at forsøge at fange dem / makrellen med små pirke / blink 30-60 gram + makrelforfang. Brug kastestænger til den type fiskeri. En prop med en sildestrimmel og synk, er en anden god fiskemetode. Der fiskes i en vanddybde fra 4 til 12 meter og agnen / sildestrimlen skiftes ofte. Brug kastegrej til dette fiskeri. 

   Arresø vil forsøge sig med dette fiskeri, hver fredag i august, med aftenture fra kl. 1700-2100. Det er makrelfiskeri som ovenfor beskrevet. Ring for information på 20320724.

Almindeligt makrelfiskeri, kan dyrkes på alle ture, med brug af kastegrej og makrelforfang. Der bliver dog ikke lagt duftspor / madding ud på disse normale ture. Torskene er der stadig mulighed for at fange. Et stykke over 100 af slagsen på de 3 både i dag, blev resultatet.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KASTESTANGEN.

 


blog-thumb1

Fladfisketur med Havstrygeren. - 03-08-2018

   Tirsdag den 7.  aug. Sejles der fladfisketur med Havstrygeren, fra Helsingør havn kl 1700-2100. Der fiskes efter fladfisk og hvad der ellers spiser orm. Ring og hør for info på 20320724 og husk at fortælle hvis du selv har orm med.

     KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KØLETASKEN.


blog-thumb1

Tunfisk, makrel, og små sild i Øresund - 23-07-2018

 Overskriften hentyder til fødekæden. Tunfisken lever af bl.a. at spise og jagte makrel. Makrelllen lever af at jagte og spise små sild. De små sild lever af o.s.v. svømmer rundt i de øverste vandlag, og skal der være en chance for at fange Makrel, mellem de små sild, skal der fiskes med små silde lignende blink / pirke 30-75 gram og makrel eller sildeforfang i vanddybder fra 5-15 meter (spinnefiskeri). Spørg på båden om tips og tricks…

   Det er ganske vist, der er blevet spottet tunfisk i Øresund omkring Helsingborg. Sådan nogen er total fredet, men der er jo en årsag til at de er her. Deres mad i form af makrel er her også. Vi har haft nogle dage allerede med 30-50 makrel. De små sild er svære at fange, men alt i alt er der mulighed for fiske makrel fra nu af og de næste måneder. Hold skarpt øje med , på din næste tur om du kan spotte tunfisken, og vær klar med kameraet/ mobilen. Sommeren fortsætter og der er pladser stort set alle dage. Der fiskes efter årstidens fisk , torsk, makrel og diverse fladfisk. 

    KNÆK OG BRÆK / FISKETEGN / KØLETASKE OG KASTEGREJ.


blog-thumb1

Øresund kalder. - 14-07-2018

De er derude, torskene. Mange småtorsk op til 3 kilo og enkelte makrel, sej og hornfisk. Sommeren fortsætter også mange dage endnu, med gode fiskedage og store chancer for at få en god portion fisk med hjem. Inviter venner og bekendte med ud og nyd en dag på Øresund, med fiskestangen. Godt selskab med ligesindede og tag gerne børnene med. Makrellen er der også, men den er lidt sværere at få på krogene. Makrelforfang og småpirke / blink plus kastegrejer + fiskeri i de mellemste vandlag er vejen og chancen for makrel i kurvene.

   Husk en Køletaske plus is i flasker til at køle evt. fisk med. Det er ikke godt med solskoldede fisk, der har ligget flere timer i varmen. Rens dem med det samme og læg dem på køl.KNÆK OG BRÆK/ HUSK FISKETEGNET OG SOMMERHUMØRET.


blog-thumb1

Øresund! Torsk og Makrel. - 27-06-2018

  Det varer ikke så længe, før vi skal igang med at fange makrel og torsk, som vist på billedet. De første makrel er fanget op til 600 gram og det tegner til at blive et af de bedre år med makrelfiskeriet. Havstrygeren har haft et par dage med 30-50 makreller. Sildemakrel og enkelte op til 600 gram.

     Torskefiskeriet er også ved at komme igang. Både Arresø og Havstrygeren kan melde om stigende mængder af torsk på turene. 3-4-5 torsk med hjem pr. mand er ikke umuligt og nogle dage må der sorteres i dem. så vi overholder loven. Heldigvis må vi fange ubegrænset af andre arter, så måske skulle der satses mere på at fange , både fladfisk, hvillinger og makrel end vi plejer. Det er jo lystfiskeren der skal prøve de forskellige muligheder. Med forfang til forskellige agntyper og bund/propfiskeri, bliver vejen banet til nye fiskearter. Hør i din sportsforretning om mulighederne og spørg gerne på båden.

       KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET / KØLETASKEN


blog-thumb1

Torsk og Fladfisk i Juni. - 20-06-2018

    Vi fortsætter ufortrødent fiskeriet efter Årstidens fisk. I Øjeblikket er det Torsk , Hvilling og Fladfisk, der er på programmet. Nogle ganske få makrel, har vi set de sidste 14 dage. Mon ikke, den friske vestenvind vi har i øjeblikket, kan lokke lidt flere af makrellerne ned i Øresund, oppe fra det store Kattegat og Nordsøen. Vi skal nok sladre om det, når det sker. I mellem tiden, fisker vi efter torsk, hvilling og på udvalgte ture fladfisk. Det står dig jo frit for at tage madding med på din næste fisketur. Der er fladfisk på alle vanddybder og både torsk og hvillinger elsker en god frisk orm eller andre former for madding. (Prøv det!)

  Torsdag aften d. 28 juni, prøver vi igen at arrangere en aftentur efter  månedens fisk. Tidspunktet er 1700-2100 og Arresø får fornøjelsen at skulle være vært for turen. Vi prøver at målrette turen efter noget blandet fiskeri, både med orm og pirkefiskeri, men vejret er en faktor, der får lov at styre aftenens fiskeri. Ring for info…

   De sidste dage har vi fanget mellem 30 og 60 torsk pr. dag, med indslag af pæne hvillinger op til 500-600 gram.

   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG MADDING.