FAQ-OSS

FAQ – OSS – Ofte stillede spørsmål

HER KAN DU SE NOGLE AF DE SPØRGSMÅL FOLK OFTE STILLER…OG DE SVAR VI PLEJER AT KUNNE GIVE..

Nej, men det er en chance blot at dukke op. Dels kan båden være fyldt op, så er man kørt forgæves. Dels giver man ved booking et telefonnummer som vi kan ringe til hvis der skulle blive aflyst af den ene eller anden grund, og så sparer man en dum køretur. Så ring og forhør om muligheden for at komme med hvis du ikke vil tage chancen. Dog skal du huske at har du indgået en aftale om at vi reservere en eller flere pladser med dig, er det en aftale der gælder til begge sider. Du har ansvar for at dine pladser bliver brugt, eller som minimum bliver afregnet.
KAN MAN KØBE GAVEKORT: Ja ring eller send en mail om hvor det skal sendes hen og hvad navn der skal stå på kortet, indbetale det beløb det skal lyde på f.eks en voksen plads =290 kr (2020 priser) så sender vi det så snart beløbet og oplysningerne er modtaget..Man kan også købe og betale dem om bord, og få dem med hjem med det samme
Man skal være fremme ved båden senest et kvarter før afgang, dette er indført fordi vi tit må vente i 10-15 min. på folk der kommer for sent. Det går ud over dem der er mødt op til tiden, og går fra fisketiden for alle. De fleste dukker op en halv time før afgang. Da der jo kan være trafik problemer, glatte veje, uheld eller blot en punktering (eller hvor var det nu lige båden lå) så derfor tag hjemmefra i god tid. Ærgerligt at en masse der er kommet til tiden skal stå og vente på at du ikke kunne nå frem til tiden, eller endnu værre, at båden er sejlet. Kom i god tid, så har du også større mulighed for at få en plads der passer dig bedre, end hvis du kommer sidst…såfremt du du ikke er fremme et kvarter før afgang har skipperen lov at afsætte din plads til folk der spørger efter ledige pladser, dette er dog ikke en gyldig grund til blot at blive væk..
Ja, hvis du vil fiske, så kræver loven du har et fisketegn, du behøver ikke noget fisketegn for blot at kigge på. Du kan downloade et fisketegn på nettet under fiskerikontrollen, eller købe på posthus eller turistkontor. Vi må desværre ikke sælge dem ombord. Vi kontrollerer ikke jeres fisketegn. Det er dig selv der løber en risiko for en bøde på ca. 500 kr. hvis det ikke er i orden. Et dagstegn koster 45 kr.(2018)
Da det afhænger af den enkelte dags vejr og specielt vind er det altid svært at forudsige. Meget vind giver ofte mere strøm, og kræver derfor større pirke. Om man kaster eller pirker gør også en forskel. det kan være en fordel at tilmelde sig vores nyhedsbrev eller læse fangstrapporter. Hvor der ofte står lidt om hvad grej man bruger for tiden. Husk at man kan købe udstyr ombord, så behøver man kun købe det der passer til den enkelte dags strøm.

Ja og er det bare et par enkelte stænger i skal bruge, så har vi altid grej til jer. Prisen ved en normal tur er pt. 75 kr. for stang, line, hjul og en pirk. Mister du pirken, skal den erstattes med 35 kr. Afleveres det tilbage i intakt stand er der ikke noget ekstra forbundet i dette. Er der tale om flere eller mange sæt er det en god ide at bestille det, så det står klart når i kommer. Blot skal man huske at der skal afregnes for det bestilte antal. Også hvis man ikke skal bruge dem alle.

Det afhænger jo af typen og vægten, men fordelen ved at købe ombord er at det ikke er nødvendigt at købe mere end man har brug for den enkelte dag, og det er ikke dyrere end i butikkerne.
Hvis turen er reklameret op som en fladfisketur eller kombineret tur har vi altid orm med, for det er vigtigt vi ved alle har orm på. Ved almindelige ture har vi ikke orm med.

Som udgangspunkt har vi naturligvis alt det redningsudstyr myndighederne kræver. Det inkluderer også et antal børneveste. Men da vores veste er rigtige redningsveste og sikkerhedsudstyr, pakket i afmærkede kasser ligesom på færger osv. er det ikke noget man kan få udleveret. Så ønsker man at have en vest på under turen, så skal den selv medbringes. Det skal måske tilføjes at vi opfylder de krav der stilles til den slags fartøjer, bla. er lønningshøjden omkring en meter.

Vi har altid et vist varelager bestående af forskelligt grej i kan købe og leje samt forsyninger af øl, vand, spiritus, chokolade m.m. Normalt har vi også varme pølser, ostemad og spegepølse i vores varelager. Ved charterture mv. kan der altid aftales andre former for bespisning. Og vi opfordrer kunder til at støtte de små butikker ombord, idet de ellers vil lukke og så kan man hverken leje udstyr eller købe grej og mad mv. man må godt have sin egen madpakke med.

Som udgangspunkt skal man støtte butikken ombord og respektere vores bevilling. Men en enkelt øl i tasken og en lommelærke vil normalt ikke blive påtalt. I andre mængder har skipperen lov at deponere det og i får det tilbage når i går i land.

En af grundene til at man ikke selv må medbringe alkohol ombord er bla. at vi skal kunne begrænse en persons indtagelse under turen, hvis vi skønner han kan være til fare for sig selv eller sikkerheden ombord, og så nytter det ikke noget man bare kan drikke videre af sit eget, og dermed måske blive til fare for sig selv eller andre ombord

Læs betingelserne under afsnittet bestillings og afbestilling betaling. Kort kan det siges at vi skal have betaling for det reserverede antal pladser. (Et godt råd er at få penge af dem man booker for så man ikke hænger på den ombord) Der kan kun afregnes i kontanter og mobilepay (IKKE KORT) og husk det er os der afgør om vi sejler. Man kan ikke bestille i god tid og så ringe afbud når vejrudsigten lover vind eller regn. I så fald må man tilsende os beløbet hvis vi sejler og man vælger ikke at tage med.
Vi tager kontanter og mobilepay ombord, ikke kort. Men man kan betale forud eller forudgående lave en aftale om at eftersende beløbet. I så fald får man en regning med hjem.
Der kan betales til Elida Fishing, Nordea reg.2229 konto 0392426981

Det kan være svært at forudsige. Ofte kan vi sejle også selvom det blæser en kuling. Øresund er et smalt sund, der kan findes læ under øen Ven eller svenskekysten. Ved vestlig eller østlig kulig er der stort set ikke sø i Øresund idet der er læ under kysten.

Det skipperens afgørelse om han vi sejle eller ej. Er der tale om fare og sikkerhed sejler vi naturligvis ikke.

Men det hører med til havfiskeri at det både kan regne og vippe. Har man problemer med dette skal man ikke forudbestille, men blot ringe kort op til dagen eller møde op og se om der er plads.

Se siden Find bådene. Der vil altid stå evt. ændringer hvis det ikke er vores normale liggeplads der bruges.

Ja. man kan altid forespørge på pris og ledig båd hvis man har en ide, det kan være sejlads fra en havn til en anden, det kan være polterabend, fødselsdage, tur til øen Ven eller andre steder i Danmark eller Sverige. Vi laver også ture som julefrokost eller firma arrangementer med bespisning af op til 40 pers.

Eller for den sags skyld, den absolut sidste tur – urneudsættelse. Ring og indhent tilbud

DER ER INDFØRT KVOTER FOR TORSKEFISKERIET I ØRESUND: man har i eu vedtaget at lystfiskere kun må ilandbringe max 5 torsk pr.mand 10 måneder af året, og januar/februar kun 2
Det betyder ikke, at man ikke må fange ligeså mange som man har lyst til, det må man godt. Man må bare kun bringe det antal i land. resten skal i princippet smides ud igen, eller gives til en der ikke har det max antal. Så er man f.eks 10 mand må man bringe 50 torsk med i land..Vi kontrollerer som sådan ikke fangsterne, men kommer der en kontrol på kajen og man har flere i sin pose end man må, udsætter man sig selv for en bøde.Der findes opslag med reglerne ombord.

Foruden de ofte stilledespørgsmål bedes i bemærke at…