Nyhedsbrev

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

blog-thumb1

SILDEN ER I ØRESUND. - 17-08-2018

   Arresø kan melde om rigtigt godt silde og torskefiskeri i de sidste dage.

Nede omkring i det dybe omkring Hven ( Ø i Øresund)  er der ved at indfinde sig mængder med sild og torsk. Ring og bestil din næste fisketur. Fiskeri for alle 20320724.   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

Sildetid + torsk + makrel. - 11-08-2018

Ekkoloddet kan meget vel se sådan ud i nær fremtid. Med masser af sild + torsk og makrel som følgesvende. Sild er jo mad for mange forskellige slags fisk. Torsk og makrel er 2 af dem, der svømmer rundt mellem sildene og udser sig et passende måltid. Her er det så at lystfiskeren skal bruge grej der imiterer det som torsken og makrellen er ude efter. Små silde lignende pirke 75-200 gram og passende silde og makrelforfang. Der fiskes nedefter i vandsøjlen, i alle vandlag indtil silden er nået, derefter trækkes der langsomt op, med sild på krogene, i håb om at torsk og makrel finder vej til dette indbydende måltid. Makrellen spiser nok ikke hele store sild, men kan fristes af sildestrimler på krogene. Der fiskes makrel, typisk i de øverste vandlag, i dybder fra 5-15 meter, eller lige over sildene.

De næste 3 måneder, er det højsæson for silde -torske og makrelfiskeri, så ring og bestil din tur i god tid.

Arresø prøver på udvalgte dage i sæsonnen at fiske mere målrettet efter makrel, hvor der bliver lagt duftspor ud med den såkaldte Chum- maskinen (fiskehakker). Der fiskes ikke efter torsk på disse ture. Ring for Info.  20320724.

    KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG SILDESTANGEN.


blog-thumb1

Makrelfiskeri på Øresund… - 04-08-2018

De er derude, makrellerne, i Øresund. Vi fanger dem stort set hver dag. Antares, Havstrygeren og Arresø har været på sundet i dag. Antallet af makrel fanget på alle 3 både har vi optalt til ca. 80 stk. Vi delte os, så 1 båd fiskede nord for færgeruten, ved Helsingør. Den anden båd, syd for færgeruten og den sidste, ved Hven. Arresø prøvede at fiske med den nye forfodringsmaskine, hvor der blev fodret med sildestykker, hakket op med den såkaldte CHUM-maskine. Et duftspor bliver lagt omkring skibet, hvorved makrellen skulle blive lokket tættere til båden. Her er det så lystfiskerens lod, at forsøge at fange dem / makrellen med små pirke / blink 30-60 gram + makrelforfang. Brug kastestænger til den type fiskeri. En prop med en sildestrimmel og synk, er en anden god fiskemetode. Der fiskes i en vanddybde fra 4 til 12 meter og agnen / sildestrimlen skiftes ofte. Brug kastegrej til dette fiskeri. 

   Arresø vil forsøge sig med dette fiskeri, hver fredag i august, med aftenture fra kl. 1700-2100. Det er makrelfiskeri som ovenfor beskrevet. Ring for information på 20320724.

Almindeligt makrelfiskeri, kan dyrkes på alle ture, med brug af kastegrej og makrelforfang. Der bliver dog ikke lagt duftspor / madding ud på disse normale ture. Torskene er der stadig mulighed for at fange. Et stykke over 100 af slagsen på de 3 både i dag, blev resultatet.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KASTESTANGEN.