Nyhedsbrev

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

blog-thumb1

Makrel og Sild - 03-08-2020

Både makrellen og Silden er ved at holde sit indtog, på de vante pladser i Øresund i disse dage. Det er ikke kun bådene med chum maskiner og lokkemidler, der fanger makrellerne. Også Drivefiskebådene kan nu være med på fiskeri af godt med makrel. Havstrygeren havde i går søndag en super dag med ca. 50 makreller til den bedst fangende deltager. En far og søn, kunne prale af hele 42 stk af slagsen. Størrelser fra 250 til godt 600 gram. Sammenlagt vel op omkring 400 makrel på dagen.

Sildene er der i blandede størrelser og der bliver flere og flere dag for dag. I dag havde vi pensionistforeningen fra Helsingør med på dagens fiskeri. Desværre var der søgang hvor fiskeriet foregik i går og vi måtte fortrække til andre fiskepladser, hvor resultatet af dagens fiskeri ikke kunne stå mål med det gode resultat i går. Flot vejr, men skidt fiskeri.

Når vejret arter sig og vi kan komme de rigtige steder hen. Er fiskeriet ikke så tosset endda.

KNÆK OG BRÆK /HUSK FISKETEGNET.


blog-thumb1

MENS VI VENTER PÅ SILDENDE - 24-07-2020

Vi ved at når sildende, gør sit indtog i de indre danske farvande. Er der mange andre arter af fisk der følger dem. Såsom makrel , torsk ,sej og sågar i de senere år også store tunfisk. Tunfisk er dog totalt fredet fra fiskeri, men er dog et imponerende skue når de kommer til overfladen, i deres jagt på makrel og sild.
Mens vi venter bruger vi tiden på at fiske efter de torsk, der trods alt er i Øresund. Der er rigtig mange, ganske små torsk, som desværre lige skal have et par år mere på bagen for at vokse sig større. Der er dog også torsk der kan bruges til noget. 2,0- 2,5- 3,0 og 3,5 kilo har der været imellem fangsterne de seneste dage. Nogle fanger sine godkendte efter reglerne 5 torsk, (mindstemål 35 cm) andre går desværre tomhændede hjem, men har dog haft mange af de små genudsættere på krogen.
Arresø der jo lægger dæk til makrelturene med fodermaskiner, beretter om stigende antal af makrel fra tur til tur og at de dygtige/heldige godt kan fiske et antal af de stribede fightere. De er der / makrellerne i Øresund .
Havstrygeren kan også melde om makrel på alle de normale fisketure i ugen. En enkelt dag gav også en stribe Hornfisk til dem der fiskede efter dem i de øverste vandlag. “0-25 stk i alt.
Bestil din tur i god tid til den forestående sildesæson på 20320724 hos Peter.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG HOLD AFSTAND


blog-thumb1

fISKETURENE ER I GANG IGEN. - 29-06-2020

Så er vi godt igang med fisketurene på Øresund. Vi fisker efter torsk og hvad Øresund ellers kan byde på. Fladfisk, makrel og blandede andre arter.
Arresø lægger ud med en makreltur fra Helsingør søndag d. 12 juli , hvor der er gang i chum maskinerne. Disse skulle gerne lokke makrellerne hen til skibet, hvor de så kan fanges med små blink/ophængere eller på propfiskeri med silde/makrelstrimler på. Turen starter kl 0600-1200 pris 350 kr incl. madding til maskinerne.
Onsdag d. 15 juli, ligeledes en makreltur med Arresø fra kl 1700-2200 til samme pris.
Der sejles hver dag efter hvad Øresund ellers kan byde på af torsk, fladfisk. ring og hør nærmere på 20320724 hos Peter.
De sidste ture har givet fra 3-5 tork til de bedst fangende og enkelte makrel her og der.
KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG HOLD AFSTAND