Nyhedsbrev

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

blog-thumb1

Fisk i November - 11-11-2018

     Sild, torsk, få makrel og fladfisk. Det meste fiskeri er overvejende efter sild, med nogle torsk og lidt makrel her og der. Nogle dage er det svært at fange det vi gerne vil. Vi forsøger det bedste vi kan, men der vil altid være dage med skidt fiskeri. Kan vi lære lystfiskeren at fiske efter de fisk dagen byder på, og ikke efter de fisk, der ikke er så mange af, bliver dagen som i reglen, fiskemæssigt bedre.

    De dage hvor fiskeriet driller, skal man prøve alternative fiskemetoder / grej. Nogle står hele dagen og fisker efter den samme fisk/fiskeart og oplever at gå tomhændede hjem. Skift grej ofte og fisk efter de fisk som skipper og besætning anbefaler, den pågældende dag. Er det sildefiskeri, så fisk efter dem. Skær dem i filetter eller strimler og sæt maddingen på dertil indrettede forfang. Både torsk, hvilling, sej og diverse fladfisk spiser sild i mundrette størrelser. Ligesom at disse arter også spiser orm. Så prøv med diverse agnfiskeri. Spørg gerne besætning skipper om tips og tricks.

       KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET…….


blog-thumb1

Øresund i Oktober 2018 - 22-10-2018

Sildene, Torskene og makrellerne er her stadig.

Oktober er sildenes måned, med blandede indslag af torsk og makrel. Fladfisk kan fanges, hvis man fisker med orm og dertil hørende forfang. Fladfisketure arrangeres ved minimum 10 deltagere (ring for info).

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

7 torsk pr. dag fra 2019 - 16-10-2018

   Så blev det vedtaget, at lystfiskerne kan fange og hjemtage 7 torsk,  (der overholder mindstemålet) fra 1. Januar 2019. Det gælder alle dage hele året. 

   Dette gælder for lystfiskeri i Øresund, Storebælt, Lillebælt og hele den vestlige del af Østersøen. Hvis du tænker, at hvis du fanger mere end de 7 -torsk på dagen, skal du så stoppe fiskeriet. Du må som udgangspunkt fange alle de torsk du kan, og så kan du jo dele overskuddet af fisk med andre deltagere på turen. 

   Vi ville jo helst være fri for disse regler, men vi kan godt være tilfredse med disse nye (kvoter)!!! Der er ikke mange dage på året, hvor vi fanger 7 torsk pr. mand om dagen. Lykkes det, er det jo skønt at opleve, når fiskene er bidevillige.

          P.S. Alle andre arter fisk er udenfor disse regler. (husk mindstemål)

   Vi fanger stadig godt med sild, plus blandede mængder af både torsk og makrel. Såååhhhh…

       KNÆK OG BRÆK/ HUSK FISKETEGNET OG DET LETTE GREJ TIL SILDEN.