Nyhedsbrev

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

blog-thumb1

STORE FLOTTE SILD I ØRESUND - 06-09-2021

Skal du have Sild til at lægge i salt eller krydderlage, er det netop nu der er gode muligheder for at kunne fiske sig en god krukke sild til Søndagsfrokosten / Julefokosten. Størrelsen af silden er af fineste klasse og går sig også fint til at ryge, Stegte sild i eddike og løg/ rollmops.
Mulighederne er mange.
Der kan hentes mange gode opskrifter på nettet og netop nu er sildene i topklasse. Vi fisker primært efter sildene, og går ikke af vejen for at fange både torsk og makrel, hvis de dukker op på forfangene.
I dag havde vi på Havstrygeren og Arresø lagt kursen til Kobberværket på Svenskekysten. Efter en halv times sejlads, nåede vi frem til destinationen og kunne fra første dyp, registrere de første superflotte sild i kurvene. Mange af dem over 200 gram pr. stk.
Arresø lagde hårdt ud med en flok makreller, men hurtigt fandt også hans kunder ud af at der var mange af de flotte sild ved bunden. Bedst fangende havde vel godt over 100 af slagsen, plus enkelte torsk.
Der er mange ledige pladser stort set alle dage. Kig under ledige pladser, eller ring Peter for INFO / pladsbestilling. 20320724.

P.S. Husk Arresø har specialture efter makrel (ring for Info hos Peter.)

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

TUNFISK PÅ KROGEN I ØRESUND. - 25-08-2021

Det er da noget af en oplevelse, som en af vore kære kunder fik i går, på makrelturen. Bedst som alt åndede fred og idyl, med fiskeri af en god del makreller på Arresø, skete det pludseligt at en kæmpe TUN kom springende op af vandet, tæt på Arresø, med FINN Skrald`s makrel i munden. Den ruskede voldsomt i Finn`s fiskepind, der jo havde makrellen på og forsvandt i dybet med makrellen og Finn stod chokeret, en oplevelse rigere. Vi tror nok at Finns blodtryk var oppe at ringe i nogle minutter. En del vidner var der til hændelsen, så det ikke bare endte som en fiskehistorie. Der blev nok sludret en del om den oplevelse på vej hjem, efter en i øvrigt ganske god makreltur, med masser af makrel..
Her skal vi lige gøre opmærksom på, at der er flere makrelture både på Søndag og den 1. september med Arresø. Ring til Peter for INFO på 20320724.

P:S: I får lige det næste billede af de forskellige fiskearter der også kan fanges i Øresund. Her ses Hvillingen. En fætter til Torsken, der ikke bliver særlig stor. (dansk rekord er omkring 1,7 kilo). Denne på billede vejer næsten 800 gram, og der er ikke mindstemål og fangstbegrænsning på denne art. ( havet
s kylling bliver den kaldt af erhvervsfiskerne). God spisefisk.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET


blog-thumb1

SILDENE ER KOMMET TIL ØRESUND - 22-08-2021

Der er sild i Øresund hele året rundt. Men det er ikke lige let at fange eller finde dem. Størrelsen varierer og om sommeren er det praktisk taget umuligt at fange dem. Det kan ikke svare sig at fiske efter dem hele sommeren. Men nu er det ganske vist. Sildene er ved at være der. I størrelser, der er værd at have med at gøre. I dag havde vi på Havstrygeren indledt dagen med at lede efter nogle torsk, uden held.
Fiskeriet blev lagt til den svenske side af Øresund. Her skulle der vise sig rimelige mængder af flotte store sild. Skipper skulle lige afprøve sin fiskestang, med nogle få dyp. 11 fine flotte sild på nogle få minutter. Andre af deltagerne, syntes sildene var så flotte at der blev fyldt i køleboksene. Enkelte af deltagerne fangede vel rundt 50 af slagsen plus enkelte torsk og makrel.
De næste måneder er fiskeriet af torsk og makrel, primært mellem sildene, med pirke og forfang i størrelser mellem 75-200 gram og forfang.. Vi forventer at fiskeriet af torsk og makrel kommer til at bliver bedre og bedre, når sildene for lov til at brede sig mere og mere. Året sildesæson starter fra nu af og strækker sig formentligt frem til ved juletid eller længere. Det må tiden vise..
Bestil tid til dine sildeture nu og find grejet frem. Vejret kan jo altid sætte en kæp i hjulet for fiskeriet, men vi prøver altid at få det bedste ud af dagen….
Husk at Arresø har specialture efter makrel. Ring Peter for INFO om disse ture på 20320724 eller kig under ledige pladser her på hjemmesiden.

KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET OG KØLETASKEN…..