Nyhedsbrev

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

blog-thumb1

Forårs fiskeri - 09-03-2018

 Pensionist Henning med et drømmedyp. 3 pæne stegetorsk og en fin sej. Høker Rene hjælper med at fremvise fangsten. Henning, der jo blev lidt træt af den seje kamp, gik en tur i kabyssen, for at slappe lidt af med en kop kaffe. Som Henning sagde : Nu har jeg jo fanget kvoten for i dag. Det endte dog med at Henning fiskede videre og delte torsk rundt, til dem der ikke fangede deres 3 torsk. Det er nemlig ikke forbudt. Pensionist Henning og de andre havde en god dag på Sundet, Hvor alle havde fisk med hjem.

      Der er jo dage, hvor fiskeriet driller. Her gælder det om at få afprøvet alt hvad der findes i fiskekassen. Forfang / pirke og farver. Husk at hvis du fanger sild, er de et godt alternativ til fiskeriet. Sildestrimler er nogle dage, ganske gode at fiske torsk med. Husk det skal være sildestrimler og ikke sildestykker. Spørg besætningen om hvordan og prøv det. Så hvis du fanger sild, så gem dem til madding eller påskefrokosten. Andre former for madding kan også bruges. Orm / svinelever / kyllingehjerter / muslinger (ikke kogte) / Skalrejer. Torsk spiser små krabber, så listen er lang. Husk når du fisker med madding, brug forfang og kroge der er beregnet til det. Enkeltkroge i forskellige størrelser og et par fladfiskeforfang, er gode at have i fiskekassen.

       KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET…


blog-thumb1

Marts Fiskeri 2018 - 03-03-2018

De er der endnu, Sildene og Torskene.

     Skal der bruges en portion sild til påskebordet, er det nok nu de skal fiskes, mens det kan lade sig gøre. Det varer nok ikke længe før silden forlader Øresund og bliver væk indtil August. Torskene er der jo stadig og kan fiskes med blandede resultater i hele Marts måned. 

Kulden, der jo har plaget os lidt her den sidste tid, ser ud til at forlade os for denne gang. Sommer er det jo ikke blevet endnu, så det er bedst med fornuftig påklædning, et stykke tid endnu. Torsk op til 6 kg plus en del mindre har fundet vej til middagsbordene. De bedste dage, har næsten alle fanget 3 torsk, plus en portion friske sildebasser.

   Vi håber at Marts fortsætter, hvor februar sluttede med godt vejr og fisk i kurvene…

                   KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET..


blog-thumb1

Kulde og Lystfiskeri - 26-02-2018

        Der er Sibirisk kulde over Danmark, melder vejrprofeterne om. Det kan godt være det kommer derovre fra, men når det overskrider vores grænser, bliver det til ganske almindelig Dansk kulde. Men koldt er det da. Og man skal da tage sine forholdsregler, når man skal ud og fiske. Der skal tænkes lidt over sammensætning af hvor meget tøj man egentlig skal have på til en fisketur, på 5-6-7 timer.  Man står jo stille på båden længe ad gangen, uden megen bevægelse. Her kan man godt blive kold på rimelig kort tid, hvis man ikke har den den rette påklædning og ikke bevæger sig meget i løbet af turen. Gå rundt når der sejles og hold på den indre varme. på hænder og ikke mindst fødderne. En fornuftig hue og et halstørklæde hører sig til + plus et par ekstra vanter til at skifte med. Heldragter er klart supergode.

       Fiskeriet byder også på udfordringerne. Brug fiskestænger med store øjer så linen løber let igennem. Flettede liner trækker meget vand op gennem øjerne, der fryser til is og isklumper, der ustandselig skal bankes af og tøes op.  Multihjul med lineførere er også gode til at samle på frysene vand. Så Hjul uden lineførere er at fortrække. Fastspolehjul kaster vandet af sig, når man hiver op , så de giver de mindste problemer.

       Der fiskes for tiden primært efter torsk, plus en smule sild hvis torskene er svære at fange. Ganske få dage har det været svært med torskene og mange af turene, har da været ganske gode, hvor de fleste har haft de 3 torsk med hjem, som reglerne foreskriver. Husk at du godt må fange alle de fisk du kan, og så dele dem med dine fiskekammerater på hjemturen. Husk også mindstemål på torsk er 35 cm. i Øresund og at du godt må fange dem meget større.

          KNÆK OG BRÆK / HUSK FISKETEGNET.